N-VA verheugd over bereikte akkoord consumentenschulden

Door Katrien Houtmeyers op 4 december 2019

Vandaag werd in de Kamercommissie economie een wetsvoorstel unaniem goedgekeurd dat tot doel heeft om de schuldindustrie aan banden te leggen en de overmatige schuldenlast bij consumenten terug te dringen. N-VA Kamerleden Anneleen Van Bossuyt en Katrien Houtmeyers zijn verheugd over het bereikte akkoord.

Anneleen Van Bossuyt is vooral tevreden dat de partij heeft kunnen wegen op het bereikte akkoord. “Het voorstel dat eerst op tafel lag was voor ons niet evenwichtig. De schuldindustrie werd wel aan banden gelegd, maar de consument dreigde door extreem lange betaaltermijnen nog verder in de schulden geduwd te worden. Dat kan niet de bedoeling zijn. Op ons aandringen zijn die termijnen aangepast, waardoor we dat risico verkleinen.”

Voor Katrien Houtmeyers is het dan weer van belang dat N-VA de administratieve overlast voor ondernemers uit het voorstel wist te halen en dat invorderingskosten nog steeds gedekt blijven: “Dat op ons aandringen de betalingstermijn verkort is, is eveneens van belang voor de ondernemer. Want het kan niet de bedoeling zijn dat hij door laattijdige betalingen zelf in de schulden geraakt.” Ze raadt ondernemers overigens aan om hun algemene voorwaarden binnen de vier maanden aan te passen.

Beide dames zijn dan ook tevreden met het bereikte akkoord en danken nogmaals alle partijen voor hun samenwerking in dit dossier.

Meer informatie:

Anneleen Van Bossuyt: 0473 54 96 50

Katrien Houtmeyers: 0473 86 42 44

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is