Katrien Houtmeyers


Katrien (°1981) is geboren en getogen in Leuven. In 2003 behaalde ze een master in de arbeidspsychologie aan de KU Leuven. Ze is mama van Evert en Estelle en plusmama van Simon en Thomas. Ze is gehuwd met Wouter en woont in Tielt-Winge.Ambitie als rode draad

Katrien is medeoprichtster van Primetime Communication Group, een gekend Leuvens communicatiebedrijf. Ze is ook mede-eigenaar van de Leuvense tuinmeubelzaak Home & Garden. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat ‘ambitie’ als een rode draad door het leven van Katrien loopt. Die ambitie lokte haar ook naar de politiek. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd ze verkozen tot gemeenteraadslid in Leuven. In 2019 zette ze haar eerste stapjes in de federale politiek en dat leverde haar direct een zitje in de Kamer op.

Politiek dicht bij de mensen

Katrien is in de politiek gestapt om een verschil te maken voor de mensen. Dat lukt misschien niet van vandaag op morgen, maar het is haar diepste overtuiging dat passie je stapje voor stapje dichter bij je doel brengt. Dat heeft ze geleerd als onderneemster en die ervaring neemt ze mee in haar politieke pad. Volgens Katrien is het heel hard nodig om meer te luisteren om de kloof tussen de politiek en de burger te verkleinen.

Flexibiliteit en innovatie

Katrien zal bijzondere aandacht besteden aan handel en het bedrijfsleven. Die sector zit in haar DNA als onderneemster. In een sterk veranderende wereld is het de kunst om flexibel en snel in te zetten op innovatie in de economie. Dat gebeurt al, maar de uitdagingen moeten nog veel slimmer aangepakt worden. Het welzijn van de werknemers, maar ook van de ondernemers, ligt haar als arbeidspsychologe nauw aan het hart. Meer flexibiliteit om zo te komen tot een betere balans tussen het gezin en het werk, zal ze zeker niet uit het oog verliezen.